Ferită de aglomerație, zona Adamclisi a rămas neatinsă de poluare și de factorii distructivi ai civilizației urbane. Primăvara, pădurile de salcâm ce protejează arealul înconjurător sunt năpădite de ghiocei, toporași, brândușe, trandafiri și bujori sălbatici. Fazanii, prigoriile, iepurii, vulpile, porcii mistreți și căprioarele au găsit aici un tărâm binecuvântat. Este o zonă propice nu doar viticulturii, ci și apiculturii, creșterii oilor, caprelor și, mai nou, captării energiei eoliene.

Dovada purității ecologice a zonei stă în includerea sa în aria naturală protejată “Natura 2000”, rețea europeană de ocrotire a habitatelor și condițiilor naturale de viață. Ca urmare, acțiunile dăunătoare mediului înconjurător au putut fi preîntâmpinate și, pe viitor, împiedicate.

Podgoria beneficiază din plin de puritatea mediului înconjurător și a atmosferei. Venind în întâmpinarea eforturilor de prezervare a zonei – dar dorind, totodată, să ofere și un produs sănătos consumatorilor săi - vinul Patrician a fost conceput nu doar ca un vin de calitate, ci și ca unul ecologic, legal atestat astfel prin certificarea sa, dată de Austria Bio Guarantie.