Localitatea Adamclisi se află pe drumul național Constanța-Ostrov, la 65 km de țărmul Mării Negre.

Zona Adamclisi face parte din Podișul Dobrogei de Sud, pamânt vechi și complex sub raport geologic.

Este o zonă colinară, cu o bogată rețea de văi ramificate, ce etalează ample terase, generos expuse soarelui.

Solul este calcaros și acoperit cu depozite de loess. Clima regiunii este caldă, aridă, dar optim deschisă curenților atmosferici.

Zona Adamclisi a fost delimitată ca areal viticol pentru producerea vinului cu denumire de origine controlată, așa cum este și vinul Patrician. Emblema (DOC) constituie garanția calității vinului, a cărui producere presupune:

  • utilizarea soiului atestat;
  • respectarea metodelor specifice de cultură a viței de vie, inclusiv respectarea încărcăturii de rodire și a producției maxime de struguri la hectar;
  • vinificarea, maturarea, condiționarea  și îmbutelierea vinului în interiorul arealului de producere delimitată;
  • respectarea  tehnologiilor specifice de vinificare, maturare, livrare;
  • încadrarea în parametrii de compoziție ai tipului de vin atestat.